Новини


Среща с потомка на Левски - Христина Богданова

Новини >> Архив 2017 г.
04 May 2017, 10:16:00

На 26 април библиотеката беше домакин на среща на ученици, участници в клубовете „Млади възрожденци”, с г-жа Христина Богданова праправнучка на сестрата на Васил Левски - Яна. Тя бе организирана от Обществен комитет „Васил Левски” в гр. Търговище, с председател г-н В. Николов и със съдействието на преподаватели от училищата в града. Поводът за събитието - 2017 г. е обявена за Годината на Левски, подчинена на честване 180-годишнината от рождението му с редица прояви в цялата страна. Това обяснява и по-големият обществен интерес към родствениците на Дякона, каквато е и г-жа Богданова.

Фоайето на библиотеката беше изпълнено предимно с млади хора. Те имаха възможност да видят презентация за живота и делото на В. Левски, изготвена от тяхна съученичка. С внимание и интерес слушаха непознати досега факти от детските и младежки години на Апостола, разказани увлекателно от неговата родственица. Г-жа Богданова се оказа сладкодумен събеседник и отговори изчерпателно на многото въпроси, зададени от публиката. Младежите останаха впечатлени и обогатени от срещата, на която всички се потопихме в атмосферата на онова бурно време и за поред път се преклонихме пред великото дело и подвига на Апостола на свободата. 

Приятни емоции в атмосферата внесоха народните песни, изпълнени от три талантливи момичета от ученическата аудитория.

Присъстващите поздравиха организаторите за инициативата и споделиха, че по-често имаме нужда от такива срещи, за да не забравяме историята си и националните ни герои, благодарение на които днес сме свободни.Назад

Коментари

няма налични

Добави коментар
Facebook
Работен календар
Септември 2021
ПВСЧПСН
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!