Новини


На 2 и 3 юни децата от II "а" и II "б" клас от IV ОУ "Иван Вазов" - Търговище гостуваха на Регионална библиотека "Петър Стъпов".

Новини >> Актуални новини
07 Jun 2021, 14:38:00

На 2 и 3 юни децата от II "а" и II "б" клас, с класни ръкводители г-жа М. Маринова, г-жа Н. Недялкова и г-жа Ш. Ахмедова от IV ОУ "Иван Вазов" - Търговище, гостуваха на Регионална библиотека "Петър Стъпов".

 

Второкласниците посетиха за първи път библиотеката и успяха да разгледат голяма част от отделите и да се запознаят с нашия фонд. Започвайки обиколката от "Детски отдел", децата научиха за работата на колегите и книгите, които могат да заемат от там. После всички заедно разгледахме постоянната експозиция на дарените лични вещи на Петър Стъпов, която се намира във фоайето на I етаж на библиотеката. Непосредствено след това учениците научиха за една от последните ни придобивки, а именно за електронният киоск, съдържащ информация за Търговище град и област, който ги впечатли силно.

 

Естественото любопитсво на малчуганите ги отведе и в Отдел "Изкуство". Минавайки през фонда на отдела, те научиха за разнообразието от материали, които могат да се заемат от там. Освен книги, те видяха колекцията от DVD, дискове и винилни плочи, които оставиха трайно впечатление у тях. Разгледаха и колекцията ни с англоезична литература, Американския кът, чиито материали са дарение от Държавният департамент на САЩ.

 

Всяко дете ще получи безплатна читателска карта и подаръци от нас, а ние ги очакваме скоро отново в Регионална библиотека!Назад

Коментари

няма налични

Добави коментар
Facebook
Работен календар
Юни 2021
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!