Новини


Музика от три континента

Новини >> Архив 2017 г.
30 Oct 2017, 08:44:00

На музикално пътуване през три континента поведоха публиката си изпълнителките от Представителен женски хор „Златна лира“. На 19 октомври залата на РБ „П. Стъпов” се превърна в своеобразен круизен кораб за околосветско пътешествие, плаващ грациозно по вълните на музиката, умело направляван от своя капитан - диригент Илиана Иванова. Концертната програма бе пъстра комбинация от стилове и жанрове, включваща ортодоксална хорова музика, песни от Корея, България, Чехия, Румъния, арии от Италия, дуети от Франция, американски спиричуъли и мюзикъли, всичките представени с еднакво майсторство и лекота от гласовитите дами.

Търговищките почитатели на хоровото изкуство, свикнали да очакват приятни изненади от своите любимки, за пореден път останаха очаровани от брилянтните изпълнения на солистките Теодора Лавдинова-сопран и гостенката от Южна Корея - Нара Ким. Нара Ким завършва Националната Музикална Академия в София като магистър по оперно пеене и концертира в Европа, Непал, Корея. Освен с пленяващите дуети с Теодора Лавдинова, тя се включи в „музикалното пътешествие” с красивата корейска народна песен "Птица, птица, синя птица".

Първокласният клавирен съпровод на Петър Божанов и емоционалната реакция на публиката подсилваха вълшебното въздействие на музиката, която като универсален език за хората с лекота преминава всякакви граници – културни, географски, времеви. Изпълненията на хор „Златна лира“ и техните солистки в залата на РБ „П. Стъпов” се превърнаха в истински празник, изпълнен с мелодия, хармония и съвършенство.

Сред многобройните ценители на хубавата музика, възхитени от концерта „Музика от три континента” бяха представители на Дирекция „Култура”, както и г-жа Рая Матева – зам. кмет на община Търговище.Назад
Facebook
Работен календар
Юни 2024
ПВСЧПСН
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!