Новини


Изложба живопис "Цветове и настроения", представена от художника Цветан Симеонов

Новини >> Актуални новини
28 Nov 2022, 15:38:00
Скъпи приятели и ценители на изкуството,
Имаме удоволствието да Ви поканим на изложба живопис, озаглавена "Цветове и настроения"и представена от художника Цветан Симеонов.
През годините Симеонов е рисувал предимно акварели и графики, с които е участвал в съвместни изложби в различни градове като Пловдив, Смолян, Котел и Художествената галерия „Никола Маринов“ в Търговище. Този път ние ще се насладим на първата му самостоятелна изложба с творби, нарисувани с маслен пастел. Картините са рисувани през последните две години и изобразяват природни състояния, които авторът е обединил под наименованието „Цветове и настроения“.
Повече за автора:
Цветан Симеонов е роден през 1960 г. в гр. Търговище. Още от ранна детска възраст се занимава с рисуване и музициране в детски школи и кръжоци в родния си град.
През 1979г завършва Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в гр. Котел със специалност гъдулка, а няколко години по- късно и Академията за музикално танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ гр. Пловдив.
Професионалният път на автора започва през 1988г като учител в Националното училище за фолклорни изкуства в с. Широка Лъка. През различни периоди е диригент и автор голяма част от репертоарите на оркестрите на Детско юношески ансамбъл „Орфей“ и Фолклорен ансамбъл „Родопа“ гр. Смолян и Капански ансамбъл гр. Разград. Най- голяма част от живота, музикалното си творчество и работата си като учител и диригент Цветан Симеонов посвещава на музикалното училище в гр. Котел.
Музикалното творчество на автора наброява над 200 произведения включващи авторска вокална, инструментална и танцова музика, обработки на солови и ансамблови песни и пиеси за различни по вид хорове и оркестри.
Откриването на изложбата ще бъде на 2 декември от 17:00 ч. в Арт галерията на Регионална библиотека "Петър Стъпов"- Търговище. Експозицията ще остане подредена до 7 януари 2023 г.
Заповядайте!

 Назад

Коментари

няма налични

Добави коментар
Facebook
Работен календар
Декември 2023
ПВСЧПСН
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!