Новини


Годишна изложба на Школа за изобразително изкуство ''АРТЕЯ''

Новини >> Актуални новини
26 Sep 2022, 11:40:00

Скъпи приятели и ценители на изобразителното изкуство,

 

На 29 септември от 17:00 ч., в Арт галерията на Регионална Библиотека "Петър Стъпов" предстои да бъде открита годишна изложба, съставена от творби на възпитаниците на Школа за изобразително изкуство ''АРТЕЯ'' - град Търговище, с управител и преподавател г-жа Н. Димитрова.

 

Такава изложба не е правена от три години, поради условията на пандемия. Школата има още двама преподаватели: г-н Христов - печатна и компютърна графика и Сиана Иванова - рисуване и моделиране. Обучават се ученици от 4 г. до 19 г. Възпитаниците са предимно деца от детските градини в Търговище, както и от големите училища в града: I СУ "Св. Седмочисленици", II СУ "Професор Никола Маринов", I ОУ „Христо Ботев”.

 

Изложбата ще остане подредена до края на месец октомври в Галерията на Регионална библиотека.

Заповядайте!

 

** Авторската рисунка на плаката е изработена от Слав Иванов на 8 г., с преподавател г-н Христов – учител по графика **

 

Школата за изобразително изкуство ''АРТЕЯ'' - град Търговище е създадена през 2008г. като извънучилищна форма за обучение на деца и ученици от различни възрасти в областта на изящните и приложно-декоративните изкуства.

В Школата се осъществява обучение по рисуване, графика, живопис и приложно изкуство/ рисувана коприна, пластика от хартия, декупаж, моделиране с глина, рисувано стъкло и др/. Обучението е насочено към развиване на изобразителните умения на учениците, чрез творческо взаимодействие с професионален художник-педагог и запазване на артистичната индивидуалност на всяко дете.

 

Ежегодно детските авторски творби участват в над 50 международни и национални конкурси за ученическо творчество, от където голям процент от децата са носители на високи отличия и медали - златни, сребърни, бронзови, гранд-при.

 

 Назад

Коментари

няма налични

Добави коментар
Facebook
Работен календар
Декември 2022
ПВСЧПСН
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!