Новини


„Душата ми - антена”

Новини >> Архив 2017 г.
10 Apr 2017, 08:53:00

На 4 април в библиотеката се проведе творческа среща с Божидар Николов – журналист, писател, собственик, главен редактор и издател на в-к „Търговищки новини”. Събитието уважиха представители на местната власт, на културните в институти в града, негови колеги, приятели и познати, местните медии.

В ролята на водещ бе търговищката поетеса г-жа Стойка Теодосиева.

В творческата биография на г-н Николов присъстват разкази, есета, импресии, миниатюри, както и много публицистични материали по злободневни проблеми. Публикувал е свои литературни творби в местни и регионални издания и сборници, някои от тях и в централната преса.

Специален гост на проявата беше известната поетеса, родена в Търговище – г- жа Петя Цолова. Тя е редактор и рецензент на третата поред книга на г-н Николов – сборник с разкази и есета „Душата ми - антена”. Както каза г-жа Цолова „Освен многозначещо, това заглавие е и многообещаващо – ще става въпрос за душа, за човешка душа, с цялата й важност и сложност…”. От произведенията, включени в книгата личи, че авторът разполага с широк диапазон от сюжети, взети от наблюденията му в различни области на живота. Написани откровено, с чувство за мярка, добронамерено и с тънък хумор – качества, разкриващи писателската дарба на твореца.

В местната преса и в. „Литературен глас” бяха поместени отзиви по повод книгата на г-н Николов - подредени във витрина, заедно с другите му книги. Многобройната аудитория имаше възможност да чуе част от знаковите творби, включени в книгата. Красота, настроение внесоха няколко весели народни песни и инструментални мелодии - специален поздрав за г-н Николов и всички присъстващи на събитието, изпълнени от възпитаници на Второ СУ „Проф. Н. Маринов”.

 Назад
Facebook
Работен календар
Септември 2021
ПВСЧПСН
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!