Новини


Литературно четене с децата от "Образователен център Престиж"

С литературно четене отбелязахме 75 г. от появата на романа "Пипи Дългото чорапче". Наши гости бяха децата от I-III клас от "Образователен център Престиж" с ръководител г-жа Дарина Костова.

 

 

 
Ръчно сътворени красоти, дело на талантливи творци от града - Цветовъртеж и Niushka, гостуват при нас

Изложбата базар, която сме подготвили за Вас, е по повод вчерашния (29.06) Ден на занаятите и ще остане на Ваше разположение до края на месец юли. 

 

 

 

 
Литературно четене с децата от "Образователен център Престиж"

С литературно четене отбелязахме 75 г. от появата на романа "Пипи Дългото чорапче". Наши гости бяха децата от I-III клас от "Образователен център Престиж" с ръководител г-жа Дарина Костова.

 

 

 
"Образователен център Усмивки" и тяхното приключение в Регионална библиотека

По време на шерифската им седмица, възложената задачка на децата на възраст от 6-8 г. бе прожекция на филми в Регионална библиотека. 

 

 

 

 
"Сръчни ръчички" в Регионална библиотека

Това е нашето вече традиционно ателие за изобразително и приложно изкуство, което организираме всяка последна сряда от месеците юни, юли и август като част от "Ваканция в библиотеката".

 

 
Частна детска градина "Монтесори" с открит урок от видео презентации - "Дневни мисии с Уча.се" в Регионална библиотека

Регионална библиотека беше щастлива да приветства отново децата от смесена група на частна детска градина "Монтесори" с открит урок от видео презентации - "Дневни мисии с Уча.се".

 

 

 
Гостуваха ни малчуганите от първи за втори клас от Първо основно училище "Христо Ботев" - Търговище

Посещението беше по повод проектите "Бойскаут" и "Фотолюбител", които са инициирани от Първо основно училище. Темата на деня беше "Краезнание", а ние имаме какво да предложим като информация.

 

 

 
BEE-bots с деца от Частна детска градина "Монтесори"

Бяхме щастливи да посрещнем нашите гости - дечица на възраст 3-7 г. от частна детска градина "Монтесори" с ръковдител г-жа Севдалина Димова. Те бяха част от работилница "Уча, играя и се забавлявам" и имаха възможността да се запознаят с нашите Bee-bots чрез забавни игри.

 
1 юни в Регионална библиотека

„Детски отдел” се радваха на голям интерес и своите читателски карти безплатно подмениха най-нетърпеливите! Проведоха се и няколко мероприятия по повод 1 юни. 

 

 
Библиотеката отваря за читатели на 18.05.2020 г.!

Регионална библиотека  „Петър Стъпов” – Търговище ще работи с читатели от 18 май 2020 г. при спазване на противоепидемичните мерки.

 

 

 

 
Facebook
Работен календар
Юли 2020
ПВСЧПСН
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!