Новини


Национален конкурс за рисунка сред деца на възраст от 7 до 13 г.: „ИКАБОГ - конкурс за илюстрация“.

Конкурсът има за цел да съдейства за развитие на художествената активност и интереса към четенето и книгите у подрастващите, както да им предостави възможност за творческа изява и развитие на творчески умения в рамките на инициатива с международен обхват.

 
Виртуална изложба на детски рисунки по повод 75-та годишнина от написването на "Пипи Дългото чорапче"
Дългоочакваната виртуална изложба на детски рисунки, която организира "Детски отдел", е по повод 75-та годишнина от написването на "Пипи Дългото чорапче".
 
Регионална библиотека беше домакин на годишната изложба на продукцията на ученици от Школа "Артея"

На 6 август имахме удоволствието да бъдем домакини на годишната изложба на продукцията на ученици от Школа "Артея" в Галерията на Регионална библиотека "П. Стъпов" - Търговище.

 

 

 

 

 

 
На 29 юли Регионална библиотека беше домакин на най-ентусиазираните деца, всички дошли на проведения уъркшоп на тема "Да нарисуваме Пипи"

Малчугани на различна възраст, но с обща любов към малката героиня Пипи, имаха възможност да избират сред многобройните илюстрации, които "Детски отдел" беше подготвил.

 

 
Прожекция на "Пипи Дългото чорапче" за децата от Образователен център "Престиж"

Имахме удоволствието да посрещнем малчуганите от Образователен център "Престиж" - Търговище с ръководител г-жа Дарина Костова като наши гости, за да гледаме заедно неостаряващите приключения на Пипи Дългото чорапче.

 

 
Литературно четене с децата от "Образователен център Престиж"

С литературно четене отбелязахме 75 г. от появата на романа "Пипи Дългото чорапче". Наши гости бяха децата от I-III клас от "Образователен център Престиж" с ръководител г-жа Дарина Костова.

 

 

 
Ръчно сътворени красоти, дело на талантливи творци от града - Цветовъртеж и Niushka, гостуват при нас

Изложбата базар, която сме подготвили за Вас, е по повод вчерашния (29.06) Ден на занаятите и ще остане на Ваше разположение до края на месец юли. 

 

 

 

 
Литературно четене с децата от "Образователен център Престиж"

С литературно четене отбелязахме 75 г. от появата на романа "Пипи Дългото чорапче". Наши гости бяха децата от I-III клас от "Образователен център Престиж" с ръководител г-жа Дарина Костова.

 

 

 
"Образователен център Усмивки" и тяхното приключение в Регионална библиотека

По време на шерифската им седмица, възложената задачка на децата на възраст от 6-8 г. бе прожекция на филми в Регионална библиотека. 

 

 

 

 
"Сръчни ръчички" в Регионална библиотека

Това е нашето вече традиционно ателие за изобразително и приложно изкуство, което организираме всяка последна сряда от месеците юни, юли и август като част от "Ваканция в библиотеката".

 

 
Facebook
Работен календар
Септември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!