Новини


Гласуването в „Бисерче вълшебно“ 2018 приключи!

За шеста поредна година РБ „Петър Стъпов“ гр. Търговище се включи активно в инициативата за избор на най-добра детска книга, чието жури са деца.

 

 

 
„Богомилите -есеите на България“

Варта Корисян-Меонлина представи новата си книга ...

 

 

 

 

 
„Богомилите - есеите на България”

„НЯМА РЕЛИГИЯ, ПО-ВИСША ОТ ИСТИНАТА!“

 

 

 

 

 

 

 
Международен ден на детската книга.

На 2 април 1805 г. в Дания се е родил един от приказните вълшебници на перото – Ханс Кристиан Андерсен. Няма човек по света, който да не познава и да не обича неговите приказки. В негова чест рождената му дата поставя началото на Седмицата на детската книга и е обявен за Международен ден на детската книга.

 

 
Всички букви зная, мога да чета – информация за първокласниците 2018 г.

  През месец март, Детския отдел на Регионална библиотека „Петър Стъпов“ започна да посреща дългоочаквани гости.

 

 

 

 

 
Регионална библиотека „Петър Стъпов“ се присъедини към пан-европейската кампания Get Online Week

Това е ежегодна кампания за повишаване на цифровата грамотност и използването на цифровите технологии и се провежда от центрове за компетентност, библиотеки, училища и неправителствени организации в цяла Европа.

 

 

 

 

 
Среща – разговор с Нидал Алгафари

На 16 март 2018 г. търговищката четяща публика се срещна  с писателя, пиар и режисьор Нидал Алгафари. В уютната обстановка на Регионалната библиотека той представи четирилогията си – романите „Боже, защо Господ лъже?“, „Аллах, милост нямаш ли?“, „Любиш ли, ти Бог си!“, „Орисани да избираме!“. 

 

 
390 г. от рождението на Шарл Перо

С разнообразни инициативи Регионална библиотека „Петър Стъпов“, гр. Търговище отбеляза 390 г. от рождението на автора на най-любимите детски приказки на всички времена Шарл Перо.

 

 
Вдъхновения. Изложба на художнички от Търговище, посветена на 8 ми март

На 7 ми март Регионална библиотека „П. Стъпов” отново бе домакин на интересна артистична изява. В навечерието на Деня на жената откриването на изложбата „Вдъхновения” се превърна във вълнуващо културно събитие. За пръв път пред публика бяха представени картините на пет очарователни и много талантливи дами: Виолета Русева, Дарина Христова, Павлина Добрева, Петя Стефанова и Христалина Халачева. Всички те, заедно с господата Никола Петров и Румен Райнов,  непринудено въведоха посетителите в прекрасния и вълшебен свят на изобразителното изкуство.

 

 
Покана за среща с Нидал Алгафари

РБ „Петър Стъпов“ Ви кани на среща – разговор с Нидал Алгафари и представяне на книгите му "Орисани да избираме" (четвърти, последен том от тетралогията), „Боже, защо Господ лъже?”, „Аллах, милост нямаш ли?”, „Любиш ли, ти Бог си”. Срещата ще се състой на 16 март 2018 г. /петък/ от 18.00 ч във фоайето II етаж на библиотеката.

 

 
Facebook
Работен календар
Април 2018
ПВСЧПСН
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
   = почивен ден
   = санитарен ден
   = ден без глоби
Работно време: 8:30 - 18:30
Почивни дни: събота и неделя
Анкета
Доволни ли сте от разнообразието на книги, което Регионална библиотека „Петър Стъпов”, Ви предлага:

Да - много
Да - в известна степен
Не - не съм

Покажи гласовете

                                                                                          

В Регионална библиотека „Петър Стъпов” функционира антикварна книжарница, в която се предлагат Вашите неостаряващи във времето любими заглавия. Заповядайте във фоайето на първия етаж!